تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو در چیست؟
در حالی که یک خریدار معمولی با شنیدن اصطلاح آیفون اکتیو ممکن است به این فکر کند که آیفون بدون دردسر رجیستر شده و آماده به کار است، اما رجیستر شدن گوشی ربطی به اکتیو یا نات اکتیو بودن آن ندارد.
در واقع هر گوشی آیفون که از پلمپ خارج شده و پس از روشن شدن، تنها یکبار مراحل راه اندازی و فعالسازی آن صورت گرفته باشد، یک آیفون اکتیو تلقی می شود؛ آیفون های نات اکتیو، آیفون هایی هستند که هرگز روشن و راه اندازی نشده اند. با این حساب احتمالاً الان به این فکر می کنید که یک آیفون نات اکتیو یک آیفون نو است. این تصور درست است؛ اما آیفون هایی که با عنوان اکتیو به فروش می رسند هم در بیشتر موارد نو بوده و تنها برای فعالسازی آن پیش از ورود به ایران، در کشور مبدأ یکبار روشن و راه اندازی شده اند که با وجود اینکه یکبار این کار انجام شده، تاکنون در استفاده شخص دیگری نبوده است، اما چرا باید این اتفاق بیفتد؟
داستان آیفون اکتیو و نات اکتیو از سری ۱۳ آیفون ها شروع شد که احتمالاً در سری های بعدی نیز همچنان ادامه خواهد داشت. با اینکه یک سری از فروشندگان دلیل وجود آیفون های اکتیو را گارانتی شرکتی می دانند و توضیح می دهند که شرکت ها برای بررسی سلامت باتری و گوشی، مجبور به باز کردن آن و اکتیو کردن گوشی هستند، دلیل اصلی قابل قبول و منطقی تر به نظر می رسد. در اصل به علت تحریم ها و عدم حضور رسمی اپل در بازار کشور، شرکت های وارد کننده گوشی های آیفون باید آن را از کشورهای دیگر وارد کنند. هر کشور خارجی می تواند میزان مشخصی از سهم خریداری شده خود از آیفون ها را به وارد کننده ایرانی بفروشد (آیفون هایی که به اسم نات اکتیو می شناسیم) که این تعداد از آیفون برطرفکننده نیاز کشور ما نیست. بنابراین برای دور زدن محدودیت های صادراتی و برای اینکه بتوان تعداد بیشتری آیفون خریداری و وارد کرد، باید این آیفون ها از پلمپ خارج و روشن شده تا با اتصال گوشی به شبکه، با آی پی کشور مبدأ فعالسازی شوند (فرایند Activation). اینگونه است که اصطلاحی به نام آیفون اکتیو به وجود می آید.
دیدگاه بگذارید