در تعریف ساده، eSIM نوعی سیمکارت داخلی (Embedded) در دستگاه هوشمند است. این سیمکارت جدید به نوعی جایگزین سیمکارت های فیزیکی می شود و گوشی موبایل را به شبکه های مخابراتی متصل می کند. eSIM ابعادی بسیار کوچکتر از سیمکارت معمولی دارد.
سیمکارت الکترونیکی برخلاف سیمکارت فیزیکی در مادربورد گوشی موبایل یا هر دستگاه دیگر ثابت شده است. در واقع، کاربر امکان نصب یا باز کردن eSIM را ندارد. البته تغییر شماره تلفن یا اپراتور با این نوع از سیمکارت هم امکان پذیر خواهد بود؛ چرا که اطلاعات موجود روی eSIM بازنویسی شدنی هستند.
تغییر شماره تلفن یا اپراتور در سیم کارت الکترونیکی سریع تر انجام می شود. کاربر برای تغییر نیازی به دریافت سیمکارت فیزیکی و منتظر ماندن برای ارسال آن ندارد. در واقع، تنها با یک تماس تلفنی می توان به راحتی اطلاعات لازم برای استفاده از شماره تلفن جدید را دریافت کرد. سیمکارت الکترونیکی قابلیت استفاده از فناوری یکسان با سیمکارت معمولی و اتصال به شبکه یکسان را دارد. در واقع در تعریفی خلاصه، استفاده از این نوع سیمکارت جدید هیچ تداخلی با ارتباطات مخابراتی قبلی کاربر ندارد.
برای استفاده از eSIM ابتدا باید از خدمات اپراتوری استفاده کنید که این نوع سیمکارت را عرضه کند. قطعاً گوشی تلفن همراه شما هم باید مجهز به سخت افزار داخلی مورد نیاز باشد. از اپراتورهای بین المللی می توان به AT&T و T-Mobile اشاره کرد.
سیمکارت الکترونیکی اغلب برای اضافه کردن قابلیت دو سیمکارت به گوشی های هوشمند جدید استفاده می شوند. به علاوه، گجت های هوشمند دیگر همچون ساعت های هوشمند، مانند اپل واچ، از این قابلیت برای پشتیبانی از امکانات مخابراتی استفاده می کنند.
در آینده نه چندان دور، همه گوشی های هوشمند و تبلت ها از eSIM پشتیبانی خواهند کرد. ابعاد بسیار کوچکتر این سیمکارت ظرفیت استفاده از آن در دستگاه های اکوسیستم اینترنت اشیاء را هم محتمل می کند. البته فناوری جدیدتری هم در این حوزه به نام iSIM وجود دارد که شاید انقلاب بعدی را در حوزه سیمکارت ایجاد کند.
دیدگاه بگذارید