مادربوردها معمولاً تنوع بیشتری نسبت به پردازنده ها دارند. ویژگی های زیادی مانند قالب و اندازه مادربورد (Form Factor)، نوع چیپ ست اصلی مادربورد، حداکثر حافظه پشتیبانی شده (RAM)، پیکربندی حافظه، تعداد اسلات های حافظه، قابلیت اورکلاک و وجود پنل آن، نحوه پشتیبانی از ویژگی هایی مانند Crossfire و SLI در مورد کارت گرافیک، تعداد و نوع درگاه های ارتباطی مانند USB و SATA و بسیاری موارد دیگر باعث شده تا مادربوردها از انواع معمولی با امکانات پیش پا افتاده و البته ارزان، تا مادربوردهای کاملاً حرفه ای، پیشرفته و گران قیمت، دسته بندی شوند.
بنابراین بسته به نیاز فرد (بازی، کار گرافیکی یا کار دفتری ساده و…) و قدرت پردازنده انتخابی می توان مادربورد مناسب را با توجه به سوکت پردازنده (AMD یا Intel) و البته شماره سوکت (۱۱۵۵ یا ۱۱۵۱ و…) انتخاب کرد و در کنار آن به این مسئله توجه داشت که مادربورد و پردازنده باید از لحاظ قدرت با هم تطابق داشته باشند. مثلاً انتخاب یک پردازنده CORE17 فاخر، برای مادربورد کاملاً معمولی H81 یا H110 به نوعی اسراف در هزینه خرید پردازنده است.
به عبارتی هیچگاه نمی توان حداکثر کارآیی را از یک پردازنده فاخر، وقتی روی یک مادربورد کاملاً معمولی بسته شده، انتظار داشت.
دیدگاه بگذارید