اگر وب سایت دارید و فروش تان کم است، شاید یکی از دلایل کلیدی آن این باشد که متن هایی که برای فروش محصولات و خدمات خود نوشته اید، به اندازه کافی جذاب نیستند. صفحه های محصول، حساس ترین صفحات سایت هستند، چون در نهایت در این صفحات است که بازدید کننده تصمیم می گیرد خرید خود را انجام دهد یا خارج شود.
متن صفحه محصول سایت تان می تواند شما را ثروتمند کند و اگر با تبلیغ نویسی آشنا باشید، می توانید صفحات بسیار بهتری را در سایت درست کنید و فروش سایت تان را افزایش دهید. تبلیغ نویسی علمی است که با توجه به آن می توانیم مخاطبان را ترغیب کنیم تا تصمیم خرید را بگیرند و خرید را نهایی کنند. بسیاری از مدیران سایت ها با نکات فنی سایت کاملاً آشنا هستند، ولی با علم تبلیغ نویسی آشنایی چندانی ندارند و همین موضوع باعث می شود فروش سایت رضایت بخش نباشد.
در این مقاله به شما کمک می کنیم تا دیدگاه درستی نسبت به صفحه های محصولات سایت داشته باشید و به ۵ سوال کلیدی درباره تبلیغ نویسی صفحه محصول سایت و پاسخ های آنها می پردازیم.
برخلاف تصور عموم، هرچه متن صفحه محصول طولانی تر باشد و توضیحات بیشتری را درباره محصول بدهد، احتمال خرید بیشتر می شود. توضیحات مفید و مختصر باعث فروش نمی شود و این نکته بیشتر به تصمیم احساسی خرید بر می گردد. خریدار با دیدن توضیحات کم، حس خوبی نسبت به محصول پیدا نمی کند، ولی با دیدن توضیحات بسیار زیاد، احساس امنیت بیشتر می کند و احتمال خرید افزایش می یابد. این کار باعث می شود شخص اعتماد بیشتری بکند، محصول مان از دید بازدید کننده بسیار با ارزش تر جلوه کرده و بطورکلی شخص حس بهتری نسبت به محصول پیدا کند. اگر بخواهیم موبایلی را بفروشیم و فقط در چهار خط توضیحاتی راجع به آن داده باشیم، کمتر کسی آن موبایل را خواهد خرید؛ مگر اینکه قبلاً در مورد آن اطلاعات کاملی داشته و انتخاب خود را انجام داده باشد؛ ولی اگر توضیحات طولانی تر راجع به آن بدهیم، احتمال خرید بسیار بیشتر خواهد شد.
منظور از یک صفحه در سایت حدود ۸۰۰ کلمه است. ما نباید محصولی داشته باشیم که توضیح آن، یک صفحه باشد و برای اغلب محصولات بهتر است حداقل ۴ تا ۵ صفحه و حتی بیشتر مطلب بنویسیم. شاید فکر کنیم محصول ما توضیحات مختصری دارد و نمی توان درباره آن مطلب زیادی نوشت؛ ولی با آشنایی بیشتر با تبلیغ نویسی خواهیم دید که می توان درباره کوچکترین و جزئی ترین مزایای یک محصول هم مطلب نوشت. فرض کنید می خواهیم درباره سس گوجه فرنگی بنویسیم، می توانیم درباره روش تهیه آن، جنس ظرف، ابعاد و ماندگاری و بسیاری موارد دیگر توضیح دهیم.
شاید جالب باشد بدانید اغلب افرادی که محصولی را خریداری می کنند، تمام توضیحات آن صفحه را نخوانده اند؛ بنابراین لزومی ندارد بازدید کننده کل متن ما را بخواند تا خرید کند. البته بسیار مهم است که چیدمان متن مناسب باشد تا بازدید کننده از صفحه محصول خارج نشود و به بررسی آن ادامه دهد. با اینکه متن باید تا حد ممکن طولانی باشد، ولی به هیچ وجه نباید پیوسته باشد؛ یعنی کل صفحه محصول ما باید متشکل از بخش های بسیار کوچکی در حدود ۵ تا ۶ سطر باشد تا خواندنش راحت بوده و زمان زیادی نخواهد. پس از هر توضیحی هم می توانیم از یک عکس، نمودار یا اینفوگرافیک استفاده کنیم تا مطالب از هم جدا شده و خواندن آن راحت تر شود.
بین دو پاراگراف بهتر است حداقل ۲ یا ۳ سطر فاصله قرار دهیم تا فضای سفید کافی وجود داشته باشد و شخص در اطلاعات زیاد گم نشود. بازدید کننده باید همیشه احساس کند حق انتخاب با خودش است و بین تمام توضیحاتی که داده اید، به راحتی انتخاب کند که کدام قسمت را بخواند و از کدام قسمت ها صرف نظر کند؛ همچنین بهتر است هر کدام از این پاراگراف ها یک عنوان مناسب و مرتبط داشته باشد که شخص با یک نگاه بتواند تشخیص دهد موضوع آن قسمت چیست و آیا ارزش خواندن دارد یا خیر.
اولین سطرهای صفحه محصول و انتهای صفحه مهم ترین بخش هایی هستند که همیشه بیشترین توجه را به خود جلب می کنند و بهتر است از این قسمت ها استفاده کنید؛ بخصوص پایین ترین بخش صفحه محصول اهمیت دارد، چون در این قسمت بازدید کننده تصمیم می گیرد که از صفحه خارج شود یا بررسی بیشتری انجام دهد.
خارج شدن از صفحه هم به این معنی است که شما فروش تان را از دست داده اید! یکی از بهترین پیشنهادها آن است که در پایین صفحه محصول به افرادی که در حال منصرف شدن هستند، یک پیشنهاد خاص بدهیم؛ مثلاً در انتهای صفحه فروش یخچال به بازدید کننده بگوییم: «اگر هنوز تصمیم قطعی خودتان را برای خرید نگرفته اید، ایمیل خود را وارد کنید تا بتوانید یک ویدئوی رایگان درباره انتخاب یخچال مناسب را دانلود کنید.»
پس از سطرهای ابتدایی و انتهایی، عنوان ها مهم ترین بخش هایی هستند که خوانده می شوند؛ البته می توانید با تغییر رنگ و اندازه فونت کاری کنید که قسمت های مهم حتماً مورد توجه قرار گیرد و خوانده شود. استفاده از عکس ها هم باعث توقف بازدید کننده می شود و توجه بیشتری را به خود جلب می کند.
هدف و نقش گرافیک در صفحه محصول و هر تبلیغی کمک به انتقال پیام بازاریابی است؛ بنابراین در تبلیغ نویسی همیشه توجه کنید که گرافیک باید کمک کند تا محصول آسان تر و سریع تر فروخته شود. اگر گرافیک خودش آنقدر جذاب باشد که کل توجه را به خود جلب کند، کمکی به انتقال پیام بازاریابی نخواهد کرد. بسیاری از عکس های مورد استفاده در صفحات محصول تزئینی هستند و هیچ کمکی به انتقال پیام بازاریابی نمی کنند؛ پس این عکس ها را حذف کنید، چون هر المانی در صفحه محصول می تواند باعث جلب توجه شود.
سوال مهم این است که آیا این جلب توجه کمکی به افزایش فروش می کند و اگر اینطور نیست، بهتر است حذف شود! توصیه می شود در سایت های حرفه ای و کسب و کاری (به جز سایت هایی که برای کودکان طراحی شده است) بیش از حد رنگ و گرافیک بکار نبرید و تا جای ممکن از طراحی ساده با حداقل اجزا استفاده کنید.
مغز در مواجهه با یک متن طولانی، ابتدا آن را اسکن می کند؛ یعنی با یک نگاه اجمالی سعی می کند ارزش آن را تخمین بزند تا تصمیم بگیرد که ارزش مطالعه بیشتر را دارد یا خیر. در اولین اسکن، تصمیم می گیریم چه جاهایی از متن خوانده شود و سپس در دومین اسکن که عمیق تر است، شروع به خواندن بخش هایی می کنیم که از دید ما ارزشمندتر است؛ پس هر صفحه سایت حداقل دو بار خوانده می شود. با دانستن جواب سوال پنجم به این نتیجه می رسیم که صفحه محصول خود را باید برای اسکن اول طراحی کنیم؛ بهترین معیار هم آن است که اگر بازدید کننده در کمتر از ۷ ثانیه صفحه محصول ما را بررسی کند، آیا آن قسمت هایی که از دید ما بسیار مهم است، مورد توجهش قرار می گیرد یا خیر؛ پس هیچگاه متن خود را با مقدمه ای از بدیهیات شروع نکنید، از عنوانی جذاب استفاده کنید و مستقیم سر اصل مطلب بروید.
با رعایت نکات این مقاله می توانید بازدید کنندگان بیشتری را ترغیب به خرید از سایت خود کنید؛ پس از همین امروز تغییرات صفحه های سایت تان را آغاز کنید.
دیدگاه بگذارید