هنگام فروش گوشی هوشمند، یکی از مهمترین نکاتی که باید رعایت کنید پاک کردن اطلاعات شخصی تان از تلفن همراه است. در خیلی از گوشی های هوشمند اندرویدی و آی او اس تنظیماتی برای پاکسازی کامل گوشی وجود دارد که اصطلاحاً تلفن همراه شما را به تنظیمات کارخانه بر می گرداند. برای اینکار در گوشی های اندرویدی به بخش Settings یا همان تنظیمات بروید و بعد به بخش Privacy سربزنید. در این قسمت گزینه ای به نام Factory data reset هست که تمام حالت های گوشی را به روز اول بر می گرداند.
روش کار در گوشی های آیفون هم به همین شکل است. ابتدا در Settings به بخش General بروید و سپس گزینه Reset را پیدا کنید. در این قسمت گزینه های زیادی را می بینید که هرکدام یکی از تنظیمات گوشی شما را به حالت کارخانه بر می گرداند، اما گزینه مورد نظر ما Erase All Content and Settings است.
با انتخاب این این گزینه، تلفن همراه رمز ورودی دستگاه، رمزعبور اپل آیدی را از شما می خواهد تا مطمئن شود شما صاحب واقعی گوشی هستید و کسی قصد نابودکردن تلفن همراهتان را ندارد! دراینجا کار تمام است و تلفن همراه به تنظیمات کارخانه برگشته است، اما گاهی ردپایی از شما در گوشی باقی می ماند، برای همین بهتر است یک بار دیگر به سراغ گوشی بروید و مواردی مثل فهرست شماره های تماس، گالری عکس ها، ایمیل و پیام ها را بررسی کنید. یادتان باشد در صورت وجود کارت حافظه در دستگاه، حتماً آن را پیش خودتان نگه دارید و به فکر فروش آن نیفتید، چراکه بازیابی اطلاعات کارت حافظه جانبی کار سختی نیست و کلی برنامه رایگان در اینترنت هستند که این کار را می کنند.
حالا که گوشی هوشمند شما هیچ محتوایی از گذشته در خود ندارد، می توانید به سراغ مراحل بعدی بروید. شاید فکر کنید برای فروش یک گوشی دست دوم لازم نیست سلامت آن را بررسی کنید ولی برعکس، شما باید اولین کسی باشید که از مشکلات گوشی باخبر است و نه خریدار.
واقعیت این است که وجود هر مشکلی در گوشی، حتی اگر خیلی بی اهمیت و ابتدایی باشد و توسط خریدار کشف شود، باعث بی اعتمادی و درنتیجه پایین آمدن قیمت پیشنهادی می گردد. پس می بایست قبل از فروش گوشی حتما از سلامتی آن مطلع شوید و در صورت وجود مشکل آن را تعمیر کنید با به خریدار اطلاع دهید. در اینجا اپ هایی مثل AnTuTu Tester و Screen Touch Test برای اندرویدی ها و Check & Test برای آیفونی ها به کارتان می آیند، اما پیشنهاد ما این است که حتماً تلفن همراه خود را به یک تعمیرکار نشان بدهید.
وقت آن رسیده که یار قدیمی خود را در دست بگیرید و برای فروشش به مراکز فروش تلفن همراه مراجعه کنید یا به دوست و آشنایی که قصد خرید دارد، بگویید. قبل از اینکه از خانه بیرون بروید چند نکته دیگر را هم رعایت کنید. اول کمی به ظاهر گوشی تان برسید و سعی کنید آلودگی ها و هرچیزی که باعث ناخوشایندشدن ظاهر گوشی می شوند، برطرف کنید. مثلاً اگر یک قاب قدیمی یا یک مخافظ ال سی دی داغان روی گوشی را گرفته، آن را کنار بگذارید. می توانید یک باتری نو هم روی گوشی بگذارید ولی خب خیلی حیاتی نیست.
در ادامه وقت آن رسیده که گوشی را در جعبه اش بگذارید و درواقع دوباره آن را بسته بندی کنید. گذاشتن شارژر، هندزفری و هر تجهیزاتی که همراه گوشی بوده، خیلی مهم است. همانطور که گفتیم موقع فروش گوشی تا جایی که می توانید اطلاعات درست و واقعی در اختیار مشتری بگذارید. تعمیرات قبلی، ضربه خوردگی ها و هر مشکلی را حتما به خریدار بگویید تا با ایجاد حس اعتماد، کار برایتان آسان تر شود. یک نکته را فراموش نکنید: معمولا اولین مشتری، خریدار نهایی نیست چراکه اولین نگاه به گوشی می تواند عیب های مخفی آن را آشکار کند و این به شما فرصت می دهد دید بهتری به کالای خود داشته باشید.
مشکلاتی مثل آنتن دهی و مشکلات شبکه، مسائلی هستند که حتماً باید خودتان به فکر تعمیرش باشید چون باعث می شود خریدار به شکل یک چیز به درد نخور به دستگاه شما نگاه کند. در مورد قیمت گذاری محصول هم گوشی کارکرده شما را حدودا ۳۰ درصد کمتر از قیمت نو همان گوشی در بازار می خرند و اگر مشکلات دیگری داشته باشد یا از مدل و عمر آن زمان زیادی گذشته باشد، این قیمت کمتر خواهد شد.
دیدگاه بگذارید