یک پژوهش دولتی جدید در آمریکا نشان داده که افزایش اندکی در نوعی تومور قلبی در موش های نر در مواجهه با میزان زیادی تابش تلفن مشاهده شده است، اما محققان معتقدند که جای نگرانی نیست؛ زیرا این موش ها در معرض میزان زیادی تابش قرار گرفته اند که مشغول ترین کاربران تلفن همراه نیز این مقدار را تجربه نمی کنند.
یکی از پژوهش ها به مدت ۹ ساعت موش ها را در معرض فرکانس فناوری های ۲G و ۳G قرار داد که نتایج، رشد تومورهایی را در مغز موش های نر به همراه داشت. این در حالی است که در موش های ماده این مسئله مشاهده نشد و بر اساس یافته های تحقیقات ثانویه نیز هیچکدام از موش های نر یا ماده، به مشکلات سلامتی دچار نشدند. هیچکدام از این دو تحقیق نتوانستند شواهد روشنی در مورد ابتلا به تومور مغزی در اثر مواجهه با تابش های فرکانس رادیویی ارائه کنند. البته محققان همچنان در حال تحقیقات بیشتر هستند و این یافته ها هنوز توسط دانشمندان دیگر مورد بررسی قرار نگرفته است.
اگرچه کمیته فدرال ارتباطات به محدودسازی میزان تابش فرکانس رادیویی ساطع شده از تلفن همراه پرداخته، اما سازمان غذا و داروی آمریکا نیز باید بر این امر نظارت کند. واحد برنامه ملی سم شناسی سازمان ملی بهداشت و نتایج چندین تحقیق دیگر تحت نظارت سازمان غذا و دارو نشان داد که محدودیت های کنونی روی تابش های تلفن همراه به اندازه کافی ایمن است.
کارشناسان سازمان غذا و دارو در بیانیه ای اعلام کردند که حتی با استفاده مکرر تلفن همراه توسط کاربران، هیچ شواهد معتبری در مورد افزایش مواردی مانند مانند تومور مغزی مشاهده نشده است. اوتیس برولی افسر ارشد پزشکی انجمن سرطان آمریکا می گوید: «شواهد برای ارتباط بین کاربری تلفن همراه و بروز سرطان بسیار ضعیف است و تاکنون موردی برای افزایش خطر ابتلا به سرطان در انسان ها مشاهده نشده است. من نیز تلفن همراهم را نزدیک گوشم نگه می دارم!»
دیدگاه بگذارید