عزیز موبایل
  • صفحه نخست
  • بلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما

پروژه Soli و کنترل گوشی روی هوا

  • صفحه نخست
  • بلاگ
  • تکنولوژی
  • پروژه Soli و کنترل گوشی روی هوا
گوشی موبایل Samsung Galaxy A70
گوشی موبایل Samsung Galaxy A70
۱۳۹۸-۰۶-۰۳
ضدعفونی کردن گجت ها با UVGLO
ضدعفونی کردن گجت ها با UVGLO
۱۳۹۸-۰۶-۰۳
منتشر شده توسط عزیز خادمی در ۱۳۹۸-۰۶-۰۳
دسته بندی
  • تکنولوژی
برچسب ها
  • اندروید
  • پروژه Soli
  • گوگل
پروژه Soli و کنترل گوشی روی هوا

پروژه Soli و کنترل گوشی روی هوا

اگر شایعات اخیر را باور کنیم، به نظر می رسد گوگل قصد دارد یک چیپ رادار پیشرفته را در نسل بعدی تلفن های Pixel قرار دهد. اقدامی که به کاربران اجازه می دهد با کوچکترین حرکات دست، کنترل گوشی را در اختیار بگیرند. دیوانه کننده به نظر می رسد، نه؟ یا شاید هم یک داستان برآمده از فیلم های علمی – تخیلی. البته امکان ساخته شده این چیپ توسط گوگل یک حقیقت غیر قابل کتمان است و نمی توان به آن شک کرد.

گوگل و گروه فناوری ها و پروژه های پیشرفته این شرکت (STAP) از سال ۲۰۱۵ مشغول کار روی این فناوری هستند. همین گروه پیشتر روی پروزه Ara (ساخت و توسعه گوشی های ماژولار و امکان تعویض تقریباً تمامی قطعات) و پروژه رها شده Tango کار کرده است. پروژه Tango به منظور ساخت و توسعه یک پلتفرم جدید واقعیت افزوده آغاز شده بود.

ایوان پوپیرف بنیانگذار پروژه Soli می گوید: دست انسان یک ابزار دقیق فوق العاده برای کارها و تنظیم ها است. بکارگیری این قابلیت دست در دنیای مجازی اما کار دشواری است. ما برای اینکار از طیف آزاد رادیویی که در واقع یک رادار است، برای پایش و شناسایی حرکات دست استفاده کردیم. تفاوت اما اینجا است که رادار معمولاً برای شناسایی اشیاء بزرگ بکار گرفته می شود اما در پروژه گوگل برای ردیابی حرکات ظریف و پیچش های دست انسان بکار گرفته شده است. بنابراین می توانید با داشتن این سنسور راداری و مثلاً تنها با پیچاندن دست شبیه پیچاندن پیچ تنظیم صدا هر چیزی را روی ابزارهای هوشمند امروزی تنظیم کنید.

چیپ راداری اینطور کار می کند: مستقل از دوربین و تنها با امواج راداری حرکات دست را ثبت کرده و در فرآیندی جالب به عملی واقعی تبدیل می کند.
چیپ راداری اینطور کار می کند: مستقل از دوربین و تنها با امواج راداری حرکات دست را ثبت کرده و در فرآیندی جالب به عملی واقعی تبدیل می کند.

این چیپ رادار بخشی از پروژه Soli است و به ادعای سایت ۹to5Google، اولین چیپ مبتنی بر Soli در تلفن های Pixel 4 است که پاییز امسال روانه بازار می شوند. این موضوع تا حدی با گزارش هایی که اخیراً درباره یافتن برخی کدها در بتای Android Q که نشان می داد تجهیزات مبتنی بر این سیستم عامل قرار است از برخی فرامین مخفی دستور بگیرند، مطابقت دارد؛ البته نه فرامین معمولی وابسته به صفحه نمایش، بلکه فرامینی با استفاده از حرکات دو دست در هوا که نیازمند سنسورهای مخصوصی به منظور شناسایی حرکت ها است.

چیپ راداری که وظیفه پایش و سپس پردازش حرکات دست روی هوا را در پروژه Soli بر عهده دارد.
چیپ راداری که وظیفه پایش و سپس پردازش حرکات دست روی هوا را در پروژه Soli بر عهده دارد.

ماجرا از کجا آغاز شد؟

اوایل سال جاری میلادی، گوگل با دریافت تاییدیه از FCC (کمیسیون ارتباطات فدرال)، عملاً مجوز استفاده از سنسورهای Soli را در فرکانس هایی بالاتر از حد مجاز فعلی گرفت. در این گزارش کمیسیون ارتباطات فدرال اعلام کرده برای راحتی کاربران و خوشایند مردم، استفاده از تجهیزاتی که دارای فناوری فاقد لمس و نیازمند حرکات فیزیکی هستند را تایید می کند. حالا یک قدم به عقب برگردیم و ببینیم این فناوری که احتمالاً در آینده نزدیک به یک مسئله نرمال و همه گیر بدل خواهد شد، چیست و از کجا متولد شده است.

بگذارید از همان آغاز ماجرا شروع کنیم، ماه مه ۲۰۱۵ بود که گوگل در جریان کنفرانس I/O برای اولین بار از پروژه Soli سخن گفت. آن موقع کانسپت ارائه شده توسط گوگل خیلی دور از دسترس به نظر می رسید، از آن دست پروژه های آزمایشگاهی که تنها با یک دمو مغزمان را متلاشی کرده و بعد از آن در افق محو می شوند.

دست اندرکاران پروژه Soli در یک ویدئو توضیح داده اند که چیپ توسعه داده شده از رادار برای ردیابی کوچکترین حرکت های دست بهره می برد. حرکت هایی که در حد رعشه و پرش عضلات هم از دید این رادار پنهان نمی مانند. پس از رهگیری حرکات، سیستم از آنها برای انجام امور مختلف استفاده می کند. به گفته سازندگان، این سیستم با استفاده از سیگنال های دریافتی از رادار، اطلاعات را استخراج می کند.

اگر بخواهیم به زبان عامیانه سخن بگوییم، این بدان معنا است که چیپ بطور دقیق می تواند بفهمد که چگونه دستان تان را تکان می دهید. به عنوان مثال یک حرکت مختصر به منظور بالا یا پایین بردن سطح صدای دستگاه یا حرکت مستقیم آن برای فشردن دکمه های مجازی توسط رادار تشخیص داده شده و سیستم فرامین دریافت شده را اجرا می کند. در نمایشی که این فناوری در کنفرانس I/O داشت، تصوری که به هر بیننده ای القا می شد این بود که چنین ساخته ای را در دستان یک انسان عادی نخواهیم دید یا اگر هم ببینیم زمانش به این زودی ها نخواهد بود. حالا این تصور را در کنار این واقعیت قرار دهید که این فناوری در تلفن همراه Pixel 4 که پاییز امسال عرضه می شود، مورد استفاده قرار گرفته است. همین یک جمله معنی تازه ای به کل ماجرا می دهد و این تازه تمام داستان Soli نیست.

ظهور دوباره

تقریباً یکسال پس از نمایش اولیه، پروژه Soli بار دیگر سر و کله اش پیدا شد؛ این بار در کنفرانس I/O سال ۲۰۱۶. تیم دست اندرکاران پروژه اعلام کرد اندازه چیپ مورد نظر را کوچکتر کرده تا بتوان آن را در سخت افزار ساعت های هوشمند کار گذاشت. این یک قدم بزرگ در فناوری رادار هم محسوب می شود. فناوری ای که برای استفاده از آن نیاز به قدرت ابرکامپیوترها است، اکنون روی یک ساعت هوشمند هم می توان از ورژن کوچک شده اش استفاده کرد.

ایوان پوپیرف مدیر پروژه Soli درباره این فناوری می گوید: «اگر شما بتوانید چیزی را روی ساعت های هوشمند اجرا کنید، مطمئن باشید روی هر گجت یا وسیله دیگری هم می توانید آن را اجرا کنید.»

پوپیرف و همکارانش تایید کرده اند که چیپ Soli روی سیستم عامل اندروید اجرا شده و عملکرد آن نه تنها روی ساعت های هوشمند، بلکه روی گوشی های تلفن و دستگاه های سرگرمی خانگی هم آزمایش شده است. نکته قابل توجه و شاید حیرت آور این است که به ادعای سازندگان، رادار بکار رفته می تواند حرکات را از فاصله ۱۵ متری تشخیص دهد. به گفته تیم توسعه دهنده، این فناوری قرار نیست جایگزین فرم های فعلی ارتباط و دستوردهی به گجت ها شود، بلکه قرار است از آن به عنوان یک متد مکمل استفاده شود.

این فناوری به کاربران اجازه می دهد در بعد سوم به دستگاه های خود فرمان دهند و این قابلیت یک قدم بالاتر از ارتباط صوتی و لمسی با دستگاه ها قرار می گیرد. به گفته پوپیرف قرار نیست این فناوری به جنگ متدهای قدیمی برود، بلکه قرار است در کنارشان قرار بگیرد.

اشتراک گذاری
3
عزیز خادمی
عزیز خادمی

مطالب مرتبط

سیمکارت الکترونیکی eSIM چیست؟

سیمکارت الکترونیکی eSIM چیست؟

۱۴۰۱-۰۲-۲۷

سیمکارت الکترونیکی eSIM چیست؟


اطلاعات بیشتر
پردازنده با معماری ARM چیست؟

پردازنده با معماری ARM چیست؟

۱۴۰۰-۰۹-۱۴

پردازنده با معماری ARM چیست؟


اطلاعات بیشتر
چرا استفاده از چیپلت در پردازنده ها ضروری است؟

چرا استفاده از چیپلت در پردازنده ها ضروری است؟

۱۴۰۰-۰۹-۰۳

چرا استفاده از چیپلت در پردازنده ها ضروری است؟


اطلاعات بیشتر

دیدگاه بگذارید

avatar
این فرم از دیدگاه های اسپم حفاظت می کند.
avatar
این فرم از دیدگاه های اسپم حفاظت می کند.

جستجو کنید.

تازه های گوشی

  • معرفی گوشی موبایل Honor X40i0
    معرفی گوشی موبایل Honor X40i
    ۱۴۰۱-۰۴-۲۵
  • گوشی موبایل HUAWEI Enjoy 50 رونمایی شد0
    گوشی موبایل HUAWEI Enjoy 50 رونمایی شد
    ۱۴۰۱-۰۳-۱۸
  • معرفی گوشی موبایل Oppo Reno 80
    معرفی گوشی موبایل Oppo Reno 8
    ۱۴۰۱-۰۳-۰۳
  • آشنایی اولیه با گوشی موبایل Honor Play 300
    آشنایی اولیه با گوشی موبایل Honor Play 30
    ۱۴۰۱-۰۲-۲۸
  • مشخصات دوربین و صفحه نمایش سامسونگ گلکسی S22 و S22 پلاس0
    مشخصات دوربین و صفحه نمایش سامسونگ گلکسی S22 و S22 پلاس
    ۱۴۰۰-۰۹-۰۹

تماس

جهت اطلاع از قیمت و شرایط خرید با شماره 09120912565 در تماس باشید.

تازه های اپلیکیشن

  • جابه‌جایی از iOS به گوشی اندروید با Switch to Android بسیار راحت تر شد0
    جابه‌جایی از iOS به گوشی اندروید با Switch to Android بسیار راحت تر شد
    ۱۴۰۱-۰۴-۱۱
  • معرفی اپلیکیشن Unfold0
    معرفی اپلیکیشن Unfold
    ۱۴۰۰-۰۹-۱۵
  • با اپلیکیشن ShareIt آشنا شوید0
    با اپلیکیشن ShareIt آشنا شوید
    ۱۴۰۰-۰۲-۱۷
  • معرفی اپلیکیشن انیمیشن ساز FlipaClip0
    معرفی اپلیکیشن انیمیشن ساز FlipaClip
    ۱۳۹۹-۱۱-۱۷
  • اپلیکیشن واقعیت مجازی Within VR0
    اپلیکیشن واقعیت مجازی Within VR
    ۱۳۹۹-۱۱-۱۶
© 2023 عزیز موبایل
طراحی سایت: پورتال یو سی (شما می توانید)