تعداد بسیار زیادی از افراد به تلفن همراه دسترسی دارند و در زندگی روزمره خود از آن استفاده می کنند، در واقع امروزه موبایل به جزئی جدایی ناپذیر از زندگی همه ما تبدیل شده است. این یک واقعیت است که تلفن های همراه برای سلامتی انسان ضررهایی دارند؛ به عنوان مثال نور آبی تلفن همراه با کاهش سطح ملاتونین در مغز باعث بی خوابی می شود یا صحبت کردن طولانی با تلفن همراه باعث ایجاد درد در ناحیه گردن و بخش فوقانی پشت بدن می شود.
از سوی دیگر تلفن های همراه باعث کاهش ارتباطات عاطفی بین افراد مختلف می شوند، چرا که افراد به جای برقراری تماس چشمی و صحبت رو در رو با یکدیگر، به صفحه تلفن همراه خیره شده و با ارسال پیامک با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.
اگرچه استفاده از تلفن همراه با تاثیرات منفی همراه است، اما نمی توان مزایای آن را انکار کرد و می توان برای ارتقای سلامتی از آنها بهره گرفت. برخی از کاربردهای تکنولوژی موبایل در حوزه سلامت به شرح زیر است:
- ذخیره سازی اطلاعات و سوابق پزشکی: تلفن های همراه، امکان ذخیره سازی اطلاعات و سوابق پزشکی را فراهم می کنند تا در شرایط ضروری، پزشک بتواند از این سوابق و اطلاعات برای تشخیص بهتر بیماری شما استفاده کند.
- ردیاب تناسب اندام: اغلب تلفن های همراه به ردیاب تناسب اندام مجهز هستند؛ با استفاده از این ردیاب می توانید تعداد قدم های خود را بشمارید و مسافتی را که راه رفته، دویده یا از پله بالا رفته اید را محاسبه کنید. داشتن این اطلاعات به شما کمک می کند تا بتوانید پیشرفت خود را ارزیابی کنید.
- دنبال کردن رژیم غذایی بهتر: اپلیکیشن های زیادی طراحی شده اند که به شما کمک می کنند تغذیه سالم تری داشته باشید. با استفاده از این اپلیکیشن ها می توانید میزان کالری مصرفی را بر اساس سن، جنس، قد و وزن خود محاسبه کنید. به عنوان مثال اپلیکیشن های کالری شمار به شما کمک می کنند تا بتوانید جزئیات مربوط به غذاها مانند کربوهیدرات، چربی و پروتئین را ثبت کنید.
- حفظ سلامتی ریه ها: اگر در شهرهای پُر جمعیت زندگی می کنید، قطعاً آلودگی هوا یکی از اصلی ترین عوامل تهدید کننده سلامتی شما خواهد بود. اما اپلیکیشن های خاصی طراحی شده اند که دمای هوا، میزان رطوبت و آلودگی هوا را گزارش می کنند؛ با استفاده از این اپلیکیشن ها می توانید از دمای هوا یا میزان آلودگی آن اطلاع پیدا کنید و زمان خروج از منزل را در ساعاتی قرار بدهید که میزان آلودگی هوا در پایین ترین حد است.
- شمارش تعداد ضربان قلب: حین انجام فعالیت های روزانه، ورزش، راه رفتن، دویدن و… تعداد ضربان قلب متفاوت خواهد بود. برخی از تلفن های همراه به سنسورهای خاصی مجهز هستند که هنگام انجام فعالیت های روزمره، تعداد ضربان قلب را محاسبه می کنند. نامتناسب بودن تعداد ضربان های قلب، می تواند نشانگر وجود بیماری باشد.
- ایجاد احساس آرامش: ذخیره کردن موسیقی های آرامش بخش (مانند صداهای طبیعت) در تلفن همراه و گوش دادن به آنها در رفع افسردگی و اضطراب، افزایش تمرکز و داشتن خواب راحت به شما کمک می کند.
دیدگاه بگذارید