آیا واقعاً مگاپیکسل بیشتر به معنی عکس بهتر و با کیفیت تر گوشی های موبایل است؟ جواب کلی منفی است. مگاپیکسل بیشتر به معنی تراکم پیکسل بیشتر در یک تصویر است. فرض کنید می خواهید با مربع های رنگی یک تصویر بسازید، هرچه این مربع های رنگی در یک ابعاد ثابت بیشتر باشد، جزئیات تصاویر شما هم بیشتر می شود، این دقیقاً همان کاری است که حسگرهایی با مگاپیکسل بالا انجام می دهند.
حالا سراغ اندازه صفحه نمایش و البته توانایی چشم انسان برویم. واقعیت این است که در یک گوشی ۶ اینچی چشم انسان توان مقایسه تفاوت تراکم پیکسل یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی به بالا را ندارد و تفاوتی در آن احساس نمی کند، اما اگر همین تصویر در یک نمایشگر بزرگتر نمایش داده شود یا اینکه در ابعاد بزرگتر چاپ شود، این تفاوت بسیار قابل ملاحظه است.
پیش از این با وجود اینکه دسترسی به سنسورهای ۲۰ و ۴۸ مگاپیکسلی مقدور بود، اما نه شرکت های سازنده و نه مشتری ها تمایلی به استفاده از آن نشان نداده بودند، چرا که کسی از گوشی خود به عنوان یک دوربین حرفه ای استفاده نمی کند و معمولاً عکس ها در همان ابعاد گوشی یا حتی کوچکتر دیده و به اشتراک گذاشته می شوند.
اما حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی سامسونگ و شیائومی می تواند بازی را تغییر دهد. همین حالا هم یک گوشی چهار دوربینه چندان تفاوتی با یک گوشی سه دوربینه نداشته و عملکرد آن تغییر چشمگیری ندارد. اما جنگ قدرت و البته تبلیغات، خیلی از شرکت ها را مجاب می کند که تعداد دوربین هایشان را زیاد کنند.
همین عامل باعث می شود پرچمداران دنبال دستیابی این فناوری بروند و هر روز تعداد مگاپیکسل هایشان را افزایش دهند. گوشی های ۱۰۸ مگاپیکسلی قدرت فیلمبرداری ۶K را دارند.
دیدگاه بگذارید